søndag 18. mars 2012

Netvibes

Jeg har laget meg et informasjonsnav på Netvibes.

Informasjonsnav har jeg ikke vært borti før. Det var interessant og lærerikt å opprette et slikt et.
At læreren velger ut informasjon fra nettet for elevene sine, høres ut som en god og nyttig strategi i forhold til å lære elevene å bli kildekritiske. Det finnes så mye stoff å ta av ute på nettet, og det hele blir svært uoversiktlig for elevene hvis de skal lete helt på egenhånd. I tillegg bør læreren begrunne valgene som er blitt gjort for dem, slik at elevene vet hva slags sider som er brukbare for dem. Å organisere informasjonen på for eksempel Netvibes, høres ut som en fornuftig måte å gjøre det på.

Samtidig lurer jeg  på om ikke skolens læringsplattform kan gjøre samme nytten i denne sammenhengen. På vår skole ha vi akkurat startet opp med Its Learning. I utviklingstiden i dag presenterte to trinn ( 3. og 5. trinn) sine trinnsider på ITsL for resten av lærerne. En lærer på femte hadde laget en egen fagside for særarbeid elevene skulle starte opp med, om kun kort tid. På denne siden hadde læreren lagt ut ulike nettressurser som elevene kunne bruke under dette arbeidet. Det var informasjon fra ulike nettsteder som hun tenkte kunne egne seg, og som passet ut ifra elevenes forutsetninger.

For meg ser du ut som om dette kan erstatte et informasjonsnav som Netvibes. Jeg ser at oppdateringene som du kan få på informasjonsnavet, uteblir på ITsL. Likevel tror jeg at for elever på  barnetrinnet, vil det holde at forslag til nettressurser ligger tilgjengelig på skolens læringsplattform.

Dette er mitt første forsøk med å opprette et funksjonelt informasjonsnav.

2 kommentarer:

  1. Jeg er enig med deg i at en fagside på It's Learning kan ha samme nytten som et informasjonsnav. Det er også her enkelt å legge inn linker til aktuelle nettsider. For mange de yngste elevene på småskolen er det en fordel å forholde seg til et kjent nettsted når de skal finne informasjon til et emne.

    SvarSlett
  2. Netvibes grunntanke om å samle dine behov på et sted er jo fremragende, når du løpende har brukk for å bli feedet med info, oppdateringer på div sosiale nettsteder osv. Fronter som er min daglige LMS kan gjøre mye av dette som Netvibes tilbyr. Ser et større potentiale hos de som studerer, jobber hvor du selv kan skape din digitale inforhverdag. Unner videregående utdannelse ser jeg netvibes som en god partner.

    Bastrup

    SvarSlett