søndag 11. mars 2012

The Horizon Report 2011

I forbindelse med et prosjekt jeg er med i for kommunen, er jeg blitt bedt om å lese The Horizon Report 2011. Det er en rapport som sier noe om datateknologiens utvikling, sett opp mot hva dette vil ha å si for undervisningen skolen tilbyr/skal tilby dagens elever - også kalt "mediegenerasjonen" (Hagen og Wold, 2009).
I denne rapporten står det mye interessant, blant annet er det stort fokus på utviklingen av smarte mobiltelefoner og elektroniske bøker/lesebrett. Rapporten sier noe om at disse verktøyene også blir svært relevante og nyttige i skolesammenheng. Det er også fokus på hvor tilgjengelig all informasjon er for oss allerede i dag, og at kravene til at denne utviklingen bare eskalerer. Nettbrukerne  blir stadig mer kravstore i forhold til hva de forventer skal ligge tilgjengelig i ute på nettet.
Det var også interessant å lese dette:

"According to a recent report from mobile manufacturer Ericsson, studies show that by 2015, 80% of people accessing the Internet will be doing so from mobile devices. Perhaps more important for education, Internetcapable mobile devices will outnumber computers within the next year. In Japan, over 75% of Internet users already use a mobile as their first choice for access"(The Horizon Report, 2011).

I forbindelse med ukens tema er jo dette spesielt viktig å merke seg fordi dette sier noe om hvor tilgjengelig all informasjon på internett er/blir for oss. Hvor vi enn er, har vi mobilen vår med oss. Kun noen tastetrykk unna, ligger all informasjon vi kan ønske oss. Da bør viktigheten av å kunne finne den rette informasjonen, å kunne vurdere den og å bruke den riktig, bli veldig tydelig for oss.
_______________________________________________________________________________

Hagen, I og Wold, T (2009): Mediegenerasjonen. Barn og unge i det nye medielandskapet. Samlaget, Oslo

The Horizon Report 2011: http://wp.nmc.org/horizon2011/ lest på verdensveven 11.03.12

1 kommentar:

  1. Innlegget ditt minnet meg på noe en helsesøstervenninne fortalte her om dagen: En to-åring kom til helsestasjonen med mammaen sin, og fikk ei bildebok i hendene. Barnet begynte med én gang å gjøre lesebrett-bevegelser på boka for å få den til å åpne seg!

    En ny generasjon er i frammarsj!

    SvarSlett