mandag 20. februar 2012

Godt læringsutbytte!

I denne leksjonen har jeg lært å bruke flere digitale verktøy som kan lastes ned gratis fra nettet.
Programmene jeg har satt meg best inn i, er Photopeach, Jing, Voki, Wordle og Skype.

Jeg satte meg først inn i Jing. Dette programmet ble jeg begeistret for. Ved hjelp av dette verktøyet kan man lage små instruksjonsvideoer. Dette kan brukes når en for eksempel skal presentere et nytt digitalt program for elever. Jing brukte jeg for å lage en presentasjon av Photopeach, et program som kan brukes om du vil lage slideshows. Filmen kan du se her:

Programmet Voki fikk jeg en grundig presentasjon av ved å se på Maritle sin film på fellesdokumentet på google.docs. På denne måten fikk jeg erfart hvor nyttig Jing er i forhold til å lage gode presentasjoner som andre kan lære av.

Skype bruker jeg selv når jeg skal kommunisere med venner og familie. Det er min datakyndige sønn som har satt opp kontoen for meg. Derfor kunne jeg lite om programmet utover det å ringe og å skrive meldinger. Nancyn ga meg en god innføring i dette programmet gjennom sin instruksjonsvideo.

Wordle hadde jeg lært å bruke tidligere. Nå ble jeg minnet om dette programmet, og jeg fikk inspirasjon til å bruke det i læringsarbeidet på skolen. Kanskje kan man lage slike ordskyer i forbindelse med innlæring av gloser, høyfrekvente ord eller i arbeidet rundt ordklasser.

Å bli "tvunget" til å prøve ut ulike programmer er et tidkrevende, men svært så lærerikt arbeid. Dette er et eksempel på hvor godt man lærer gjennom "Learning by doing". Denne erfaringen bør vi lærere ta med oss inn i praksisen vår.

3 kommentarer:

  1. Fin presentasjon du har laget om Photopeach. Dette er et program jeg kommer til å bruke. Som du sa i filmen kan de ferdige slideshowene legges på trinnets læringsplattform. Jeg tenker at det blir morsommere å se bilder når de blir presentert på denne måten med musikk til. Det som var bra med programmet er at man kan hente musikk fra flere kilder. Det gjør det lettere å finne egnet musikk. Jeg er enig med deg i at det var veldig lærerikt og tidkrevende å prøve ut alle programmene. Men det var gøy når jeg fant programmer kan kan ha nytte av i min hverdag.

    SvarSlett
  2. Hei Du gav meg inspirasjon til å sette meg ned for å forske ut disse gratisprogrammene. Men jeg ble litt usikker når du hadde lagt ut alfabetøya som link, fordi det stod i oppgaven at vi skulle bruke noen av de programmene som står i oppgaven. Men det var en fin presentasjon.

    SvarSlett
  3. Jeg prøvde bare å gjøre meg kjent med Jing:)

    SvarSlett